• КУХНЯ КРАЇН АМЕРИКИ ТА АЗІЇ(Формування, особливості, технології, основні страви та напої) : навч. посібник / І. Г. Пандяк. Ч/б.

    У навчальному посібнику охарактеризовано особливості національних кухонь, типові страви, інгредієнти, способи приготування, а також вплив географічних, історичних та культурних чинників на формування кулінарної спадщини країн Америки та Азії. Матеріал посібника доповнюється характеристикою найбільш використовуваних у національних кухнях Америки та Азії прянощів, овочів та фруктів. Посібник сприяє розвитку міжкультурного розуміння, розширює кругозір і формує повагу до традицій інших народів.

      Навчальний посібник пропонується студентам, які навчаються за спеціальностями G 13 «Харчові технології», J 2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», практикам, пов’язаних із харчовими технологіями, готельно-ресторанною справою, туристичним бізнесом, усім, хто цікавиться кулінарією та культурою інших народів. 

ЗМІСТ

ВСТУП .................................................................................................................................... 7

КУХНЯ КРАЇН АМЕРИКИ ............................................................................11

1. КУХНЯ КРАЇН ПІВНІЧНОЇ АМЕРИКИ .................................................12

1.1. Кухня Сполучених Штатів Америки .....................................................12

1.1.1. Регіональні особливості кухні США ......................................................13

1.1.2. Традиційні страви та напої США .............................................................27

1.2. Кухня Канади .....................................................................................................36

1.2.1. Традиції та регіональні особливості кухні Канади ......................36

1.2.2. Традиційні страви Канади..........................................................................40

1.3. Кухня Мексики ..................................................................................................43

1.3.1. Регіональні особливості кухні Мексики .............................................43

1.3.2. Традиційні страви Мексики ......................................................................47

1.4. Кухня острівних країн Карибського моря .........................................50

1.5. Кухня Куби ..........................................................................................................52

 Питання для самоконтролю......................................................................56

2. КУХНЯ КРАЇН ПІВДЕННОЇ АМЕРИКИ. РЕГІОНАЛЬНІ

 ОСОБЛИВОСТІ ..................................................................................................57

2.1. Кухня Болівії .......................................................................................................62

2.1.1. Традиційні страви Болівії ...........................................................................63

2.2. Кухня Колумбії ..................................................................................................68

2.2.1. Традиційні страви Колумбії ......................................................................71

2.3. Кухня Еквадору ............................................................................................72

2.3.1. Традиційні страви Еквадору .....................................................................73

3.3.1. Регіональні кухні Японії. Особливості японської кухні. ......... 157

3.3.2. Вплив культури на кухню Японії ......................................................... 167

3.3.3. Традиціні страви та напої Японії ......................................................... 169

3.3.4. Технології приготування їжі в Японії. Кухонне начиння. ...... 177

3.3.5. Культура харчування у Японії ............................................................... 180

3.3.6. Чайна церемонія у Японії ......................................................................... 181

 Питання для самоконтролю................................................................... 182

3.4. Кухня Кореї ...................................................................................................... 183

3.4.1. Регіональні кухні Кореї ............................................................................. 184

3.4.2. Вплив культури та релігії на кухню Кореї ...................................... 185

3.4.3. Основні продукти, що використовуються

 у корейській кухні ........................................................................................ 187

3.4.4. Технології приготування їжі у Кореї. Кухонне начиння ......... 192

3.4.5. Традиційні страви Кореї ........................................................................... 195

 Питання для самоконтролю................................................................... 198

3.5. Кухня Середнього Сходу ........................................................................... 199

3.5.1. Вплив культури на кухню Середнього Сходу ............................... 201

3.5.2. Основні продукти, що використовуються у кухні

 Середнього Сходу.......................................................................................... 204

3.5.3. Кулінарні технології та особливості споживання їжі

 у країнах Середнього Сходу .................................................................... 209

3.5.4. Традиційні страви країн Середнього Сходу .................................. 210

3.6. Арабо-перська кухня. Кухня Ірану та Саудівської Аравії ....... 213

3.6.1. Кухня Ірану. Вплив культури на кухню Ірану ............................... 213

3.6.2. Особливості кухні Ірану ............................................................................ 215

3.6.3. Традиційні страви Ірану ........................................................................... 216

3.6.4. Кухня Саудівської Аравії. Вплив культури на кухню

 Саудівської Аравії ......................................................................................... 217

3.6.5. Особливості кухні Саудівської Аравії ................................................ 222

3.7. Кухня Ізраїлю ..........................................................................

2.4. Кухня Перу ...........................................................................................................77

2.4.1. Традиційні страви Перу ...............................................................................78

2.5. Кухня Венесуели ..............................................................................................80

2.6. Кухня Бразилії ...................................................................................................84

2.6.1. Традиційні страви і напої Бразилії ........................................................87

2.7. Кухня Аргентини .............................................................................................91

2.8. Кухня Чилі ...........................................................................................................95

2.8.1. Традиційні страви Чилі ................................................................................96

2.9. Кухня Парагваю ...............................................................................................98

2.9.1. Традиційні страви Парагваю ....................................................................99

2.10. Кухня Уругваю ................................................................................................ 101

 Питання для самоконтролю................................................................... 103

3. КУХНЯ КРАЇН АЗІЇ ....................................................................................... 104

3.1. Кухня Китаю .................................................................................................... 105

3.1.1. Регіональні кухні Китаю........................................................................... 106

3.1.2. Традиційні продукти харчування у Китаю .................................... 112

3.1.3. Історія, вплив культури на китайську кухню ............................... 115

3.1.4. Технології приготування їжі у Китаю ............................................... 117

3.1.5. Кухонне начиння Китаю ........................................................................... 118

3.1.6. Традиції та культура харчування у Китаю ..................................... 119

 Питання для самоконтролю................................................................... 126

3.2. Кухня Індії ......................................................................................................... 127

3.2.1. Регіональні кухні Індії ............................................................................... 128

3.2.2. Вплив культури, релігії, колонізації та торгівлі на кухню

 Індії ......................................................................................................................137

3.2.3. Основні продукти, прянощі, приправи кухні Індії ..................... 142

3.2.4. Кулінарні технології, начиння, культура харчування в Індії ......147

3.2.5. Традиційні страви Індії ............................................................................. 150

 Питання для самоконтролю................................................................... 155

3.3. Кухня Японії ...................................................................................................156

3.3.1. Регіональні кухні Японії. Особливості японської кухні. ......... 157

3.3.2. Вплив культури на кухню Японії ......................................................... 167

3.3.3. Традиціні страви та напої Японії ......................................................... 169

3.3.4. Технології приготування їжі в Японії. Кухонне начиння. ...... 177

3.3.5. Культура харчування у Японії ............................................................... 180

3.3.6. Чайна церемонія у Японії ......................................................................... 181

 Питання для самоконтролю................................................................... 182

3.4. Кухня Кореї ...................................................................................................... 183

3.4.1. Регіональні кухні Кореї ............................................................................. 184

3.4.2. Вплив культури та релігії на кухню Кореї ...................................... 185

3.4.3. Основні продукти, що використовуються

 у корейській кухні ........................................................................................ 187

3.4.4. Технології приготування їжі у Кореї. Кухонне начиння ......... 192

3.4.5. Традиційні страви Кореї ........................................................................... 195

 Питання для самоконтролю................................................................... 198

3.5. Кухня Середнього Сходу ........................................................................... 199

3.5.1. Вплив культури на кухню Середнього Сходу ............................... 201

3.5.2. Основні продукти, що використовуються у кухні

 Середнього Сходу.......................................................................................... 204

3.5.3. Кулінарні технології та особливості споживання їжі

 у країнах Середнього Сходу .................................................................... 209

3.5.4. Традиційні страви країн Середнього Сходу .................................. 210

3.6. Арабо-перська кухня. Кухня Ірану та Саудівської Аравії ....... 213

3.6.1. Кухня Ірану. Вплив культури на кухню Ірану ............................... 213

3.6.2. Особливості кухні Ірану ............................................................................ 215

3.6.3. Традиційні страви Ірану ........................................................................... 216

3.6.4. Кухня Саудівської Аравії. Вплив культури на кухню

 Саудівської Аравії ......................................................................................... 217

3.6.5. Особливості кухні Саудівської Аравії ................................................ 222

3.7. Кухня Ізраїлю .................................................................................................. 223

3.7.1. Традиційні страви Ізраїлю ...................................................................... 225

 Питання для самоконтролю..............227

3.8. Кухня країн Південно-Східної Азії ...................................................... 228

3.8.1. Вплив культури та релігії на кухню країн

 Південно-Східної Азії .................................................................................. 233

3.8.2. Традиційні продукти, начиння та страви кухонь країн

 Південно-Східної Азії .................................................................................. 236

3.9. Кухня Камбоджі. Історія, чинники формування ......................... 245

3.9.1. Продукти, що використовуються кухнею Камбоджі ................ 247

3.9.2. Страви камбоджійської кухні ................................................................ 251

3.10. Кухня Індонезії............................................................................................... 253

3.10.1.Традиційні страви індонезійської кухні .......................................... 255

3.11. Кухня Вʼєтнаму ............................................................................................... 256

3.11.1.Традиційні страви в’єтнамської кухні .............................................. 258

3.12. Кухня Лаосу ...................................................................................................... 260

3.13. Кухня Таїланду ............................................................................................... 263

3.14. Кухня Сінгапуру............................................................................................. 268

3.15. Кухня Малайзії ............................................................................................... 270

3.16. Кухня Філіппін ............................................................................................... 275

3.17. Кухня Мʼямни (Бірми) ................................................................................ 279

3.18. Кухня Брунею ................................................................................................. 285

 Питання для самоконтролю................................................................... 287

4. ХАРАКТЕРИСТИКАНАЙБІЛЬШВИКОРИСТОВУВАНИХ

ПРЯНОЩІВ, ФРУКТІВ ТА ОВОЧІВ У КУХНЯХ

 АМЕРИКИ ТА АЗІЇ ........................................................................................ 288

 Список використаних джерел ..........................................358

Написати відгук

Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре

КУХНЯ КРАЇН АМЕРИКИ ТА АЗІЇ(Формування, особливості, технології, основні страви та напої) : навч. посібник / І. Г. Пандяк. Ч/б.

  • Виробник: Каравела
  • Модель: навчальний посібник
  • Наявність: Є в наявності
  • 500 грн.


Мінімальна кількість для замовлення: 100

Рекомендовані товари

Ресторанна справа: навч. посіб. / С.В. Майкова, О.М. Вівчарук, О.Б. Маслійчук, І.Р.Удуд/ м. обкл. 424 с. 2024 р.

Ресторанна справа: навч. посіб. / С.В. Майкова, О.М. Вівчарук, О.Б. Маслійчук, І.Р.Удуд/ м. обкл. 424 с. 2024 р.

           Навчальний посібник містить матеріали з організації рестора..

595 грн.

КУХНЯ КРАЇН АМЕРИКИ ТА АЗІЇ(Формування, особливості, технології, основні страви та напої) : навч. посібник / І . Г . ПАНДЯК, О . Б . МАКСИМЕЦЬ/ 364 с.- 2025 р.